В Україні сезон барбекю зазвичай починається з травневих свят і триває до пізньої осені. Всупереч поширеній думці, вам не потрібно мати занадто багато місця для гриля на відкритому повітрі. Звичайно, вугільні мангали найпопулярніші роками, і ознак змін у цьому питанні немає. Яку модель вибрати для свого саду? Що запропонувати, купуючи вугільний гриль? Чим ще слід запастися?

ЩО ТАКЕ ВУГІЛЬНИЙ ГРИЛЬ І ЯК ВІН ПРАЦЮЄ?

Вугільний гриль досі користується великою популярністю. Вам потрібно лише деревне вугілля і, можливо, розпал, щоб запалити його. Класична модель складається з корпусу з листового металу, кришки, загалом пофарбованої вогнетривкою фарбою, та решітки з нержавіючої сталі. Більш складні моделі можуть також мати знімну зольницю або вбудований термометр. Таким чином ви можете більше контролювати їжу, яку готуєте.

Вугільний гриль освітлюється розпалюванням та вугіллям. Після отримання відповідної температури вибрані харчові продукти кладуть на решітку і чекають, поки вони отримають відповідний смак і ступінь підрум’янення. Однак такий гриль потрібно регулярно чистити, бажано після кожного використання. Варто заховати його на випадок опадів, щоб він не піддався корозії.

ВУГІЛЬНИЙ ГРИЛЬ – ПЛЮСИ І МІНУСИ ЙОГО НАЯВНОСТІ

Вугільний гриль не потребує електромережі. Це, мабуть, його найбільша перевага. Це мобільний пристрій, який ви можете взяти з собою в будь-якому місці, наприклад, до озера чи на луг.Однак його слід запалювати лише в місцях, призначених для цього. Досить мати під рукою деревне вугілля та розпалювання. Грилі на вугіллі досить дешеві. Найпростіші моделі з однією решіткою коштують лише кілька тисяч гривень. Однак варто інвестувати в трохи дорожчу модель, яка прослужить не один сезон і буде більш функціональною. Ще однією перевагою вугільного гриля є унікальний смак приготованих на ньому страв, який важко повторити за допомогою інших пристосувань. Однак не позбавлено і своїх недоліків. Дим, який піднімається під час випікання, є найбільшим. З цієї причини вугільний гриль не можна використовувати, наприклад, на балконі в багатоквартирній будівлі або поблизу лісу. Як правило, не підходить для сильного вітру. Ви також можете скаржитися на тривалий час його запалення. Крім того, це вимагає очищення після кожного використання, інакше він швидко погіршиться. Це досить аварійний пристрій, який втрачає свої початкові кольори після декількох застосувань.

ЯК ВИБРАТИ НАЙБІЛЬШ ПІДХОДЯЩИЙ ГРИЛЬ НА ВУГІЛЛІ?

Дуже популярні грилі на вугіллі. Хоча вони мають свої недоліки, більшість людей вважає, що аромат страв, приготованих на вугіллі, нічим не можна замінити. То який вугільний гриль купити для свого саду?

Найпростішим рішенням є придбання одноразового вугільного гриля. Це добре працює у випадку спонтанного гриля на відкритому повітрі або коли придбання багаторазового пристрою не має сенсу. Одноразовий гриль дешевий і невеликий. Зазвичай його виготовляють з алюмінію. Після закінчення приготування на грилі його потрібно загасити і викинути. У цьому випадку немає необхідності вкладати гроші в будь-які додаткові аксесуари, оскільки в упаковці зазвичай вже є брикет для розпалювання гриля. Багаторазові вугільні мангали також не дуже дорогі. Найчастіше вони коштують кілька тисяч гривень. Однак це не часто стабільні та довговічні моделі. Тож краще вкласти гроші та придбати вугільний гриль, який прослужить вам довгий час. Найдорожчі вугільні мангали – це висококласні моделі, які можуть бути великими та масивними. Їх часто роблять з чавуну або армованого листового металу.

Звичайно, вибір правильної моделі – це питання потреб та можливостей. Якщо хтось часто готує на грилі та для великої кількості людей, він повинен інвестувати у більший, якісний гриль на вугіллі. Однак якщо час від часу відбувається обсмажування, наприклад, кілька разів на рік, немає необхідності купувати такий пристрій. Краще інвестувати в простий гриль з однією решіткою та колесами, які полегшують перенесення. Для справжніх шанувальників гриля найбільші моделі розроблені з безліччю додаткових функцій, наприклад, ємність для копчення, термометр, регульована висота решітки або сошник для пляшок. Цікавим рішенням є також додаткові, часто складні бадилля, що полегшують приготування страв.

Перш за все, хороший гриль для вугілля повинен бути виготовлений з високоякісних матеріалів і бути стійким до шкідливих погодних умов. Варто інвестувати в модель з кришкою, оснащеною регулюванням подачі повітря. Також корисні такі елементи, як ручки, що не нагріваються, зольник над вогнищем або термометр, захований у кришці. Решітка повинна бути чавунною або виготовлена ​​з міцної хромованої сталі. Популярністю користуються вугільні решітки на колесах, які можна легко переміщати з місця на місце. Стільниці, на яких ви можете готувати страви, не заходячи занадто далеко від гриля, також працюють. Вугільний гриль завжди повинен бути стійким і довговічним.

ВУГІЛЬНИЙ ГРИЛЬ – НЕОБХІДНІ АКСЕСУАРИ ДЛЯ ЦЬОГО ПРИСТРОЮ

Готувати на грилі зручніше, маючи під рукою відповідні аксесуари для гриля на вугіллі. Звичайно, це не найнеобхідніше, але вони роблять смаження набагато простішим і приємнішим.

Цікавим рішенням є, наприклад, тарілки для смаження, які можуть мати однорідну поверхню або форму невеликих сіток. Завдяки їм на грилі можна готувати додаткові страви, особливо ті, що розвалюються. Серед іншого потрібна плитка для приготування піци, яєць та овочів на грилі. Під час поїздок корисно не тільки столові прилади, закриті у функціональну валізу. Ви можете легко запакувати їх і взяти з собою, не побоюючись, що щось загубиться. У холодніші дні підігрівач повітря може стати в нагоді. Завдяки цьому ви також можете смажити гриль на початку весни та пізньої осені. Також варто мати повітродувку, яка допоможе запалити гриль, або спеціальну кришку, яка захищає гриль від дощу та снігу тощо.