Вакуумний герметик буде дійсно корисним у кожному домогосподарстві. Цей пристрій дозволяє в кілька разів збільшити свіжість харчових продуктів і заодно заощадити трохи місця в холодильнику. Упакувати їжу таким герметиком насправді просто і не складно. Що ще варто знати про цей пристрій? Як вибрати модель, яка відповідає вашим потребам?

ЩО ЦЕ ТАКЕ І ЯК ПРАЦЮЄ ВАКУУМНИЙ УЩІЛЬНЮВАЧ ДЛЯ ЇЖІ?

Вакуумний ущільнювач, який також називають вакуумним пакувальником, – це пристрій, що використовується для вакуумного пакування продуктів. Вакуумне ущільнення дозволяє створити практично стерильні умови в упаковці. Така герметично упакована їжа не контактує з атмосферним повітрям, а також з бактеріями або спорами цвілі. Він не реагує з киснем і руйнується в кілька разів повільніше, ніж зазвичай. Продукція, упакована у вакуумі, не вловлює ніяких запахів. Однак вони довго зберігають свій аромат.

Велика кількість кисню викликає псування їжі, зміну її смаку, розмноження бактерій і цвілі, висихання і т. Д. Якщо кількість у герметичній упаковці обмежена, продукт залишається свіжим, ароматним і смачним протягом тривалого часу. Вакуумна упаковка (від англійської вакуумна упаковка) – один із найкращих методів захисту їжі від псування. У цьому випадку харчові продукти поміщають у герметичну упаковку з фольги. Потім кількість кисню всередині зменшується і, нарешті, ємність герметично закривається. Цікаво, що контейнери, призначені для вакуумної упаковки, мають різну форму. До них належать сумки, фольги, пакети, банки та коробки всіх видів. Ці пакети завжди стійкі до механічних пошкоджень і можуть бути зварені. Вони характеризуються низькою газопроникністю та антиконденсаційними властивостями.

ВАКУУМНИЙ ГЕРМЕТИК – КОМУ СТАНЕ В НАГОДІ?

Вакуумний герметик – безцінний пристрій для всіх любителів кулінарії. Таке обладнання зазвичай використовують люди, які люблять готувати свої обіди за кілька днів до цього або мають доступ до великої кількості свіжих продуктів (овочів, фруктів, трав), які вимагають зберігання за певних умов. Харчова упаковка у вакуумі також корисна під час різних видів поїздок, у тому числі на відкритому повітрі.

Вакуумне зварювання має досить багато переваг. Перш за все, завдяки йому ви можете значною мірою продовжити термін зберігання та свіжість продуктів, а також підтримувати кухню в чистоті та порядку. Придбання вакуумного пакувача також економить гроші, оскільки ризик викидати їжу набагато нижчий, ніж зазвичай. Крім того, цей пристрій дозволяє перевозити їжу без особливих проблем, коли це вам потрібно. Тому його використання набагато більше, ніж думають багато людей.

Харчові продукти, упаковані у вакуумі, зберігають свій смак та аромат, не втрачаючи жодної своєї початкової структури. Особливо це стосується жирної їжі. Крім того, упаковані у вакуумі продукти залишаються вологими і не висихають. До речі, варто пам’ятати, що, безсумнівно, такий спосіб зберігання їжі значною мірою зменшує її контакт із шкідливими мікроорганізмами. Така їжа не гниє і не шкодить, що на вагу золота для здоров’я людини.

НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ, КУПУЮЧИ ВАКУУМНИЙ УЩІЛЬНЮВАЧ ДЛЯ ЇЖІ?

В цьому випадку варто вибрати безвідмовний виріб з тривалим процесом нагрівання обладнання, оскільки це позитивно впливає на безпеку його використання. Ви повинні знати, що в підсумку буде упаковано вакуумом. У вартість також входять пристрої, якими зручно користуватися. Вражаючий дизайн, однак, має другорядне значення.

Вибираючи вакуумний герметик, варто звернути увагу на такі параметри, як потужність. Це впливає на швидкість роботи пристрою. Коли він буде використовуватися часто і регулярно, бажано придбати більш потужну модель, наприклад, 170 Вт. Якщо пристрій використовується зрідка, достатньо близько 100 Вт. На практиці велике значення має максимальний негативний тиск, що створюється зварювальним апаратом. Адже від цього залежать умови зберігання їжі. Також добре перевірити довжину герметизуючої планки. Він визначає розмір упаковки, яка використовується щодня.

Ви можете вибрати між автоматичними та ручними пристроями. Перші потрібно лише помістити в проріз сумки. Про все інше дбає зварювальний апарат. У ручних моделях весь процес вимагає присутності людини. Деякі зварювальні апарати, доступні на ринку, мають два-три ущільнювачі. Це корисно при упаковці вологих продуктів. Таке обладнання ретельно видаляє залишки води, що залишилася на продуктах, і забезпечує надійність вакуумного мішка.

Крім того, сучасні вакуумні зварювальні апарати все частіше пропонують масу додаткових функцій. До них належать Система One Touch (робота однією кнопкою), вакуумне закриття пляшок або контейнерів або функція вакуумного маринування. Крім того, набір може включати, крім самого зварювального апарату, наприклад, кухонну вагу, спеціальний ніж для різання фольги або піддон. Ці додаткові опції спокусливі, але не найважливіші. Експерти вважають, що максимальний негативний тиск, досягнутий зварювальним апаратом, має ключове значення.

На додаток до вищезгаданого ущільнювача, в комплекті, як правило, є пакети та фольга для вакуумної упаковки. Тому вам не потрібно купувати аксесуари для цього пристрою самостійно на самому початку. Тоді вам просто потрібно запастися подібними продуктами. Варто зупинитися на високоякісних аксесуарах, стійких до розривів. Ключовим фактором тут є кількість мікрон, яка визначає міцність мішка. Крім того, краще уникати продуктів зі шкідливим BPA у складі. Цікавим рішенням є багаторазові пакети, які можна без страху мити в посудомийній машині.