Багато людей асоціюють тостери і тостери з лінивим недільним сніданком, коли ви легко можете приготувати хрусткий смачний хліб. Це дуже популярні пристрої, оскільки вони прості у використанні і відносно недорогі. Тостери та тостери – це просте обладнання, але на ринку можна знайти все більш складні та сучасні пристрої. Що таке тостери та виробники сендвічів? Які відмінності між ними? Який пристрій слід вибрати для себе?

ЩО ТАКЕ ТОСТЕР І ДЛЯ ЧОГО ВІН ПОТРІБЕН?

Тостер – це порівняно невеликий пристрій, який використовується для підсмажування хліба тощо. Є моделі, які також дозволяють нагрівати рулети або готувати яйця. Однак найпопулярнішими пристроями є пристрої з двома прорізами, в які вставляються скибочки хліба. Є також тостери з місцем для чотирьох скибочок. Вони завжди нагріваються відповідними обігрівачами. Після закінчення процесу випікання тости спливають.

При виборі тостера ключове значення має його потужність, оскільки від цього залежить швидкість підсмажування та кількість слотів. Також варто перевірити якість корпусу (металеві довговічні, а пластикові не сильно нагріваються), довжину кабелю або систему, яка дозволяє при необхідності його сховати. Якісні моделі додатково мають нековзні ніжки та різні контрольні лампи. Корисним елементом часто виявляється піднос для крихти або решітка для рулетів. Нові моделі мають функцію регулювання часу підсмажування, що дозволяє пристосувати пристрій до ваших потреб. Цікавим рішенням є також функція розморожування або кнопка скасування тостера. Загалом, вибір на ринку в цьому плані досить широкий.

Цікаво, що перший пристрій, що нагадує сучасний тостер, був створений в 1919 році, коли Чарльз Стрейт побудував пристрій з таймером та пружиною. Тост спонтанно вискакував після випікання. Це обладнання було випробувано в мережі ресторанів та модифіковано. У 1926 році був створений перший домашній автоматичний тостер, відомий як Toastmaster.

ЩО ТАКЕ ВИРОБНИК СЕНДВІЧІВ І ЯК ВІН ПРАЦЮЄ?

Тостер – це кухонний прилад, в який ви кладете бутерброди. Вони нагріваються металевими пластинами, що прилягають одна до одної. Це пристрої, які відрізняються від тостерів. Перш за все, у їхньому випадку бутерброди можна фарширувати, наприклад, сиром. Зазвичай в набір входять також різні типи змінних тарілок для смаження або приготування вафель. Таким чином, виробники сендвічів є більш універсальними та універсальними пристроями. Заміна однієї плитки на іншу проста і безпроблемна. Іноді в магазинах можна зустріти навіть тостери, обладнані спеціальними вставками, які дозволяють спекти печиво. Переважна більшість моделей мають антипригарне покриття, сховище для електричного кабелю, нековзні ніжки, високу потужність нагріву, термостат, ручку для перенесення або контрольні лампи.

Безперечно, покриття на нагрівальних елементах, відповідальних за підсмажування скибочок, має велике значення при виборі тостера. Це важливо для використання пристрою. Це завжди повинен бути антипригарний, клейкий матеріал. Переважна більшість тостерів, доступних на ринку, – це тефлонові моделі. Тефлон популярний роками. Завдяки їй посуд не прилипає до поверхні посуду під час смаження або випікання. Вже деякий час ви також можете натрапити на нагрівальні елементи, покриті керамікою. Це клейкий матеріал, який добре проводить тепло. Однак кераміка – це благородний матеріал, а тому досить дорогий.

Цікаво, що, не знаючи, чому тостери часто плутають з тостерами. Іноді ці два терміни використовуються як взаємозамінні. Тим часом це абсолютно різні пристрої. Тостер несе скибочки хліба (іноді нагріває булочки), а тостер готує бутерброди, тобто скибочки, наповнені сиром, шинкою, маслом тощо. Тостер є більш універсальним. Завдяки знімним тарілкам з них також можна готувати, наприклад, паніні або вафлі.

ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ТОСТЕРА

Тостери – це пристрої, які, безсумнівно, мають багато переваг. Перш за все, вони недорогі. Більше того, ці пристрої прості у використанні та їх легко підтримувати в чистоті. Вони не займають занадто багато вільного місця на прилавку, вони тихі та безвідмовні в роботі. Ризик спалення сухариків у їхньому випадку невеликий. Крім того, регулюючи час підсмажування, ви можете бути впевнені, що скибочки нарешті будуть рівномірно підсмажені. Тостери міцні і довговічні, і часто дуже візуально привабливі. Це пристрої, які споживають мало електроенергії і дуже функціональні. Багато з них мають, серед інших функція нагрівання булочок або розморожування хліба.

Однак, як і всі інші кухонні прилади, тостери також мають деякі недоліки. Перш за все, їх зазвичай використовують лише для приготування тостів та тостів. Крім того, моделі, які не мають важеля підйому тостів, можуть бути громіздкими у використанні. У їхньому випадку існує ризик опіків.

ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ТОСТЕРА

Тостери, як і тостери, є недорогими пристроями. Вони багатофункціональні, але також дуже прості у використанні. Знімні тарілки можна мити без проблем навіть у посудомийній машині. Ці пристрої стабільні, зручні у використанні і досить тихі в роботі. Вони не споживають занадто багато електроенергії. Вони також виготовлені естетично і не мають надзвичайних ситуацій.

Найбільшим недоліком бутербродів, мабуть, є ризик спалення приготованих у них бутербродів. Чекати закінчення тосту може бути досить довго, що дратує. Крім того, дошки іноді важко чистити через наявність у них різного роду порожнин. Деякі моделі також досить великі і займають багато місця на кухонному прилавку. Незважаючи на це, виробники сендвічів досить популярні на ринку.