Сушарка для грибів – чудове рішення для тих, хто любить збирати гриби щодня. Однак такий пристрій буде корисний і людям, які люблять сухофрукти, овочі та м’ясо. Хороша сушарка дозволяє сушити різні види продуктів, що на практиці означає видалення з них великої кількості води. Як вибрати сушарку, яка відповідає вашим потребам? На що слід звернути особливу увагу в цьому випадку?

ЩО ТАКЕ СУШИЛКА ДЛЯ ГРИБІВ, ОВОЧІВ ТА ФРУКТІВ І ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ?

Сушіння, безсумнівно, є одним з найпопулярніших методів консервування їжі. Ви можете реально сушити все – фрукти, овочі, гриби, зелень або м’ясо. Натуральна сушена їжа, яку ви можете приготувати самостійно, – це справжнє задоволення в епоху продуктів, що сильно обробляються, упакованих хімікатами.

Сушарка для грибів, фруктів та овочів – досить універсальний пристрій. Він здатний сушити багато харчових продуктів. Хоча багато людей все ще використовують сушку в духовці, це процес, який забирає багато часу та енергії. Таким чином це дорого. Електричні сушарки для овочів, фруктів та грибів ефективніші. Зазвичай вони мають вбудовану функцію таймера або спеціальний захист від перегріву. Моделі хорошого класу також пропонують принаймні два різні ступені висихання, що дозволяє регулювати параметри відповідно до даних харчових продуктів.

Сушарки – це пристрої, які не займають багато місця і досить прості у використанні. Висушені продукти є гнучкими і все ще дуже ароматними. У сушарці можна приготувати корисну закуску для роботи або овочеві чіпси для дітей. Час сушіння залежить від використовуваних продуктів та їх розміру. Варто дотримуватися однакового розміру пластирів.

Цікаво, що в сушильній машині можна сушити не тільки гриби, овочі, фрукти та зелень. Це рішення все ще не дуже популярне, але також, наприклад, м’ясо сушать. Тут варто зупинитися на не надто жирному м’ясі і нарізати його справді невеликими скибочками. Перед сушінням їх можна занурити в розсіл або натерти сіллю і спеціями. Сушити рибу складніше, що займає багато годин. Крім того, сушарка для продуктів підходить для сушіння квітів.

ЩО ВРАХОВУВАТИ ПРИ ВИБОРІ ГРИБНОЇ, ОВОЧЕВОЇ ТА ФРУКТОВОЇ СУШАРКИ?

Сушарки для грибів, фруктів та овочів – на практиці не надто складні пристрої. Тому їх придбання не повинно становити великих проблем. У цій справі є кілька основних елементів, на які варто звернути особливу увагу.

У переважній більшості моделей потужність коливається від 250 до 800 Вт. Не вибирайте слабшу сушарку, оскільки тоді ефективність процесу сушіння буде низькою. З іншого боку, занадто велика сила не завжди є гарним рішенням. Інтенсивність сушіння в будь-якому випадку повинна бути пристосована до даного харчового продукту. На практиці варто найти пристрій з плавним регулюванням потужності, що дозволяє ефективно сушити різні види харчових продуктів. У свою чергу регулювання потоку повітря дозволяє збільшувати або зменшувати швидкість потоку повітря. Це, в свою чергу, призводить до повільнішого або швидшого висихання залежно від продукту.

Сушарки доброго класу для грибів, фруктів та овочів не повинні мати менше чотирьох поверхів. Таким чином, отриману температуру можна ефективно використовувати. Висота сит також важлива, оскільки вона визначає, наскільки великі вироби можна розміщувати в сушарці. Пристрої з регулюванням висоти завжди працюють добре. Функція автоматичного вимкнення означає, що сушарку не потрібно постійно контролювати. Таким чином, також не існує ризику пересушування їжі.

Звичайно, щоб сушарка добре виконувала свої функції, вона повинна бути герметичним пристроєм. Тож давайте зробимо ставку на модель з прозорого пластику. Таким чином, вам не доведеться консультуватися з ним під час роботи, щоб перевірити стан висушених продуктів, що запобіжить втратам тепла. Також добре переглянути інструкцію та перевірити, чи не включив сам виробник опис того, які температури підходять для сушіння конкретних продуктів. Залежно від обраної моделі сушарки, вони можуть дещо відрізнятися один від одного.

СУШАРКА ДЛЯ ГРИБІВ, ОВОЧІВ ТА ФРУКТІВ – ДОДАТКОВІ ФУНКЦІЇ

Хоча сушарки для грибів, овочів та фруктів досить прості в експлуатації, на ринку можна знайти більш вдосконалені моделі. Наприклад, вони дозволяють точно регулювати температуру або контролювати сушку харчових продуктів. То які додаткові функції можуть мати сушарки для їжі?

Основою в цьому випадку, звичайно, є контроль температури. Це дозволяє регулювати температуру відповідно до типу їжі, що сушиться. Як правило, температуру можна встановити в діапазоні від 35 до 75 градусів Цельсія. Завдяки функції термостата сушарка підтримує постійну температуру. Корисним варіантом є також регулювання потоку повітря, що дозволяє регулювати інтенсивність потоку теплого повітря. Сучасні сушильні машини все частіше оснащуються таймером з автоматичним вимкненням. Це дозволяє встановити певний час сушіння. Потім пристрій автоматично вимикається після закінчення роботи.

Завдяки обертовим екранам їжа рівномірно сохне. Цікавим рішенням є також регулювання їх висоти. Як результат, відстань між окремими екранами може бути збільшено залежно від розміру розміщених на них харчових продуктів. Іноді сушарка дозволяє додавати додаткові сита. Таким чином, він здатний висушити дійсно велику кількість продуктів одночасно. Іншими популярними функціями, що використовуються в пристроях цього типу, є, наприклад, функція циркулюючого повітря (забезпечує рівномірний розподіл теплого повітря всередині), мікропроцесорне управління (забезпечує відповідний потік повітря при постійній температурі) або спеціальний захист від перегріву (ця функція корисно, коли сушарка для їжі працює безперервно протягом декількох годин).