Слайсер – це пристрій, який більшість людей пов’язує з магазином або міні-магазином. Тим часом такий пристрій добре працює не тільки для масового продажу холодних нарізок та хліба. Також варто мати їх у себе вдома. Це стане в нагоді при приготуванні різних видів їжі. Цільний хліб або нарізки довше залишаються свіжими. Однак без хорошої нарізки важко нарізати їх тонкими і рівними смужками навіть гострим ножем. Отже, яку слайсерку слід вибрати для свого будинку? На що звернути увагу при покупці?

ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБНА РІЗАЛЬНА МАШИНА?

Слайзер – це пристрій, що використовується для нарізки різних видів харчових продуктів – хліба, м’яса, або сиру. Це дозволяє отримати навіть скибочки хліба або скибочки шинки, що зовсім непросто.

Перш за все, існують окремо стоячі та вбудовані слайсери. Перші – це переносні пристрої, які складаються з поворотного ножа, годівниці та корпусу. Вони ідеально підходять для багатьох харчових продуктів, хоча є моделі, присвячені, наприклад, сиру або холодному нарізку. Вбудовані слайсери призначені для нових кухонь, які ще знаходяться в процесі обробки та обладнання. Їх можна пристосувати до меблів та іншої побутової техніки. Таку нарізку можна заховати в шухляду або шафу. Він не займає місця на стільниці. Однак це досить дорогі пристрої і поки що не дуже популярні. Вони працюють тихо і досить безпечні у використанні.

ПРИНЦИП РОБОТИ НАРІЗКИ

Фреза має обертовий ніж і направляючу, на яку розміщують продукти, які потрібно нарізати. Існує два типи ножиць. Перші – це пристрої, які активуються натисканням і утриманням кнопки. Тримайте кнопку однією рукою під час нарізки. Другий рухає даний виріб уздовж напрямної. У разі другого типу різальних апаратів робота безперервна. Пристрій вмикається натисканням кнопки і працює безперервно, поки не вимкнеться. Досить поставити виріб у задане місце і перемістити його. Однак перші пристрої безпечніші у використанні.

Кожен нарізач має ряд регулювання товщини нарізки. Зазвичай вона становить від 1 до 22 міліметрів. Він встановлюється за допомогою ручки. Будьте обережні, щоб не порізатися під час різання. Ножі в цьому випадку справді гострі. Нарізальні машини також мають лотки, на які під час різання розміщують нашинкованний продукт. Іноді в комплект входить додатковий хомут. Саме завдяки йому нарізаний виріб не рухається, а пальці в безпеці.

ЦЕ ДЛЯ ВАС СЛАЙСЕР?

Слайзер – це кухонний пристрій, який дозволяє швидко та легко нарізати сир, холодне м’ясо, хліб на абсолютно рівномірні тонкі скибочки. Слайсери хорошого класу – це обладнання з дійсно широким спектром застосування, але воно не дуже популярне. Коли варто купувати такий пристрій?

Підходящою нарізкою можна нарізати майже все – овочі, сир, нарізку з м’яса, сире м’ясо, але без кісток. Хоча в даний час практично всі продукти можна придбати у нашинкованному варіанті, придбання нарізки в багатьох випадках є гарним рішенням. Багато разів краще купувати більший шматок м’яса або хліба і нарізати його самостійно вдома. Продукти довше залишаються свіжими і старіють повільніше, оскільки їх менша поверхня контактує з повітрям. За допомогою нарізки можна створити справді цікаві бутерброди або інші види страв.
На відміну від зовнішнього вигляду, ножиці не складні у використанні. На ринку також є більш компактні моделі, які не займають занадто багато цінного місця. Тим не менше, пристрої цього типу зазвичай використовуються в основному під час курортного сезону, коли на столі цілі холодні м’ясні продукти тощо.

СЛАЙСЕР – НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ ПРИ ПОКУПЦІ ЦЬОГО ПРИСТРОЮ?

Зрізальна машина, як правило, є пристроєм, який вважається досить небезпечним. Він має дуже гострий поворотний ніж. Тому пристрій повинен експлуатуватися відповідно до рекомендацій виробника. Ви також можете вибрати модель із відповідною безпекою . У цьому випадку основа є нековзною основою, яка не дає пристрою зісковзнути з кухонної стійки або столу. Вищезгадані утримуючі пристрої також мають велике значення, оскільки вони тиснуть на виріб або рухають його вздовж леза. Таким чином пальці користувача є на 100% безпечними. Не менш важливе значення має режим роботи різальної машини. Моделі, що пропонують безперервний режим, зручні у використанні, але пристрої, які працюють лише при натисканні відповідної кнопки, безпечніші. Це важливо скрізь, де проживають маленькі діти і не тільки.

Найважливішим елементом будь-якої нарізки є ніж. Тож давайте перевіримо, з чого він зроблений і який його діаметр. Переважна більшість ножиць має лише один ніж. Тільки більш досконалі моделі мають додаткові ножі без гвоздики, які використовуються для ефективного нарізання сиру та холодного м’яса. В ідеалі ніж виготовляється з нержавіючої сталі та титану. Його діаметр повинен бути близько 18 см.

Багато людей також звертають увагу на те, з чого зроблена дана нарізка . Більшість пристроїв виготовлені з пластику. Вони є хорошим варіантом для випадкового використання. Вони легкі, що полегшує переміщення з місця на місце. Більш дорогі моделі виготовляються зі сталі. Це обладнання надійне та елегантне. На маленькій кухні варто вибрати розкладну модель.

Крім того, є кілька елементів, які сильно впливають на функціональність нарізки . Перший – це можливість регулювання товщини зрізу. Це важливо, коли різак використовується для різання різних видів харчових продуктів, таких як холодне м’ясо, хліб, сир тощо. Товщина варіюється від 1 до 20 мм. Переміщенню виробу до ножа, безумовно, сприяє похила подача. Однак він повинен експлуатуватися за допомогою затискача. Іноді також регулюється швидкість різання.