Рис є популярним доповненням до їжі. До нього тягнуться не лише спортсмени, а й люди, які хочуть скинути зайві кілограми. Це також чудовий варіант для людей, які страждають алергією на глютен. Рис їдять і дорослі, і діти. Рисоварка – це пристрій для ідеального приготування рису. Чи варто його купувати? Як правильно вибрати модель для себе? Які параметри в цьому випадку мають ключове значення?

ЩО ТАКЕ РИСОВАРКА І ЯК ВОНА ПРАЦЮЄ?

Рис популярний у світі тисячі років. Дієтологи дотримуються думки, що ця їжа прекрасно переноситься організмом людини і не викликає алергічних реакцій. У Китаї рис готують у спеціальних горщиках. Завдяки цьому він підтримує відповідну консистенцію та всі харчові цінності. Рис є джерелом цінних вуглеводів, білків, вітамінів та мікроелементів – магнію, калію, цинку та заліза. Завдяки високому вмісту клітковини це дозволяє підтримувати належну фігуру. У магазинах існує безліч різновидів рису, але коричневий рис – найздоровіший. Бо він не очищається від зовнішньої оболонки. Більшість людей готують рис у пакетиках у стандартних каструлях. Тим часом занадто велика кількість води та тривалий час варіння означають, що вона часто перепріла, неприємна і позбавлена ​​цінних поживних речовин.

Рисоварка – це простий у використанні пристрій, який заливають рисом, а потім заливають водою. На практиці на склянку рису йде склянка води. Це обладнання просте в експлуатації – вам не потрібно боятися, що під час приготування вода випадково виплеснеться і заллє піч. Крім того, рисові зерна ніколи не прилипають до пристрою. Рисоварки ідеально підходять особливо влітку, коли обігрівати кухню кип’яченими каструлями недоцільно. Додатково в рисоварці ви можете приготувати не тільки рис, але також крупу або суп.

ЧОМУ ВАРТО КУПУВАТИ РИСОВАРКУ – ПЕРЕВАГИ

Рисоварка – відносно непопулярний пристрій, що шкода. Його робота чимось нагадує пароплав. Це пристрій, дуже простий у використанні та надзвичайно функціональний. Незважаючи на назву, ви можете приготувати не тільки рис, але також крупу або макарони. Класична рисоварка має форму каструлі з висувною чашею всередині. Більшість моделей мають додатковий знімний ситечко. На ній ви можете готувати на пару овочі одночасно з рисом. Просто налийте в миску склянку води і рису, а потім запустіть пристрій.

Рисоварка – це пристрій, що має безліч переваг. Перш за все, приготовлений в ньому рис не підгорає і ніколи не пересмажується.Також немає ризику спалити посудину. Завдяки відповідним налаштуванням в рисоварці ви можете готувати рихлий рис у липкій формі, придатній, наприклад, для суші. Крім того, ви можете приготувати крупу, макарони або овочі на пару. Зручним рішенням тут є автоматичне вимкнення та підтримка тепла. Це добре працює для непомітних або зайнятих людей.

НЕДОЛІКИ ВОЛОДІННЯ РИСОВАРКОЮ

Як правило, важко згадати про будь-які недоліки рисоварок. Ці пристрої прості у використанні, функціональні та естетично виготовлені. Вони працюють тихо і в основному вимикаються самостійно після варіння рису. Не рекомендується купувати їх лише тим, хто щодня мало готує і не любить рис. У цьому випадку купувати рисоварку не має особливого сенсу.

Запорукою успіху є, як завжди, вибір відповідного пристрою для ваших потреб. Одинокій людині не потрібна рисоварка ємністю 3 або 4 літри. Так само для сім’ї з декількох людей невеликий пристрій ємністю 6-1 літра не буде корисним, він буде занадто слабо функціональним. Крім того, купуючи рисоварку, варто обрати дещо більш обширну, вдосконалену модель, яка дозволяє готувати не тільки рис, а й інші види харчових продуктів. Деякі рисоварки можуть успішно замінити пароварку. Це зручне рішення, оскільки вам не потрібно тримати вдома два різних пристрої, які займають трохи місця.

РИСОВАРКА – ЯК ВИБРАТИ НАЙБІЛЬШ ПІДХОДЯЩУ?

Завдяки рисоварці ви можете приготувати ідеальний рис вдома – не відварений і не пригорілий. Рисоварка дозволяє вибрати оптимальні параметри приготування, і в той же час це пристрій, яким дійсно зручно користуватися. Це дозволяє готувати рис таким чином, щоб він не був липким і неприємним. Крім того, пристрій можна використовувати для приготування макаронних виробів або круп. Однак при покупці варто звернути увагу на кілька ключових елементів.

Потужність пристрою, безумовно, має ключове значення. Він визначає, наскільки швидко нагрівається рисопарник і якої максимальної температури він може досягти. Отже, якщо ви хочете зварити велику кількість рису за відносно короткий час, вам потрібно вибрати модель потужністю близько 1000 Вт. Більш слабкі рисоварки мають потужність від 300 до 900 Вт. Ще одним важливим параметром є ємність пристрою. Він визначає, скільки води та рису є в даній рисоварці. У цьому випадку пропозиція на ринку дуже різноманітна. Ви можете знайти пристрої, придатні як для самотньої, так і для сім’ї з кількох людей. Ємність рисоварок коливається від 0,6 л до 5 л.

Рисоварки готують не просто рис. Деякі з них також мають функцію підтримання температури. Таким чином, готовий рис може тривалий час залишатися теплим. Інші цікаві функціональні можливості цього типу пристроїв включають функцію приготування на пару, смаження або автоматичного вимкнення. При покупці варто вибрати модель з теплоізольованим корпусом. Високоякісні пристрої, як правило, виготовляються в основному з міцної нержавіючої сталі. Набір, крім самої рисоварки, може включати додаткове обладнання, таке як нековзні ніжки, елементи керування світлом, ложка, мірна чашка або захист від перегріву.