Є люди, які не уявляють кави без спіненого молока. Молочна піна дійсно є невід’ємною частиною таких напоїв, як популярні капучино та латте-маккіато. Як ви можете його отримати? Рішення – піноутворювач молока . Що це за пристрій і як він працює? Чи варто вкладати гроші і що про це потрібно знати?

ЩО ЦЕ ТАКЕ І ЯК ПРАЦЮЄ ПІНОУТВОРЮВАЧ?

Багато людей пов’язують піноутворювачі з низькоякісними портативними приладами, що працюють від батарей. Однак у продажу є набагато вдосконаленіші електричні моделі. Їх часто використовують у кафе та інших закусочних. Однак вони можуть бути корисні і вдома, особливо коли в кавомашині немає вбудованої піноутворювача для молока.

Вибір піноутворювачів для молока на ринку досить великий. Ці пристрої відрізняються конструкцією, вдосконаленням або додатковими функціями, але принцип їх роботи завжди однаковий. Густа піна створюється в результаті денатурації білка та швидкого провітрювання молока. Цей процес вимагає відповідної кількості енергії та зазвичай робиться теплим, хоча є піноутворювачі, які також працюють з холодним молоком. Однак, як правило, їх конструкція дозволяє механічним елементам рухатися дуже швидко.

Для спінювання використовуйте максимально жирне молоко. З іншого боку, якісні піноутворювачі повинні мати можливість обробляти практично будь-який тип молока, включаючи дуже нежирне. Це хороша новина для тих людей, які щодня піклуються про свою вагу. Цікаво, що на спінення молока впливає не вміст жиру в самому молоці, а білок. Однак рівень цих двох компонентів є пов’язаним, тому молоко з жирністю 3,2% найкраще спінюється. Знежирене молоко можна спінити, але така піна має гірший смак і, безумовно, менш міцна. У деяких магазинах ви також можете придбати спеціальне молоко для піноутворення, яке містить більше білка.

Температура молока, яке буде спінене, також має велике значення. Він повинен бути холодним, тому тримайте його в холодильнику при низькій температурі. Чим холодніше молоко, тим довше воно може пінитися до цільової температури 70 градусів Цельсія. Варто пам’ятати, що пінку також можна отримати з рослинним молоком. Це хороша новина для людей з непереносимістю лактози або веганів. Соєві та вівсяні напої утворюють смачну і міцну піну. Піна з мигдального молока дуже ніжна. Також можна використовувати кокосове молоко, яке попередньо потрібно розбавити водою. Він повинен мати консистенцію, подібну до коров’ячого молока.

ПІНОУТВОРЮВАЧ МОЛОКА – МЕНІ ЦЕ ПОТРІБНО?

Піноутворювач для кави – справжній необхідний для кожного любителя кави, особливо для любителів молочного капучіно чи латте-маккіато.Хоча це простий пристрій, при покупці варто звернути увагу на кілька основних елементів. Що стосується піноутворювачів з чашкою, їх місткість, звичайно, найважливіша. Зазвичай його подають двома способами – ємність для спіненого молока та підігрітого молока. Якщо кава готується одночасно для кількох людей, потужність повинна бути більшою. За замовчуванням це 260 мл для спінювання та 500 мл для нагрівання. Також варто звернути увагу на потужність пристрою. Це стосується електричних моделей. Чим він більший, тим швидше пристрій спінює молоко. В даний час сучасні піноутворювачі все частіше оснащуються додатковими кріпленнями, які використовуються, наприклад, для отримання піни меншого або більшого розміру. У свою чергу, знімні елементи значно полегшують очищення піноутворювача.

Основною функцією піноутворювача молока є, звичайно, піноутворення самого молока. Однак нові моделі, доступні на ринку, пропонують масу додаткових зручностей, які можуть бути корисними на багатьох кухнях. Цікавим рішенням є, наприклад, функція холодного спінювання молока. Це можна використовувати при приготуванні холодних напоїв на основі кави. Крім того, деякі піноутворювачі дозволяють готувати смачні молочні коктейлі та какао. Ви можете приготувати їх завдяки спеціальним режимам піноутворювача. Електричні моделі, що активуються за допомогою однієї кнопки, в даний час дуже популярні. Ті, хто автоматично вмикається через певний час, є дуже зручним рішенням. Як результат, молоко піниться практично без будь-якого контролю. Такий піноутворювач можна включати вранці і спокійно готуватися до роботи.

ВИДИ ПІНОУТВОРЮВАЧІВ МОЛОКА

У магазинах можна знайти багато видів піноутворювачів для молока. Найдешевші не дуже зручні у використанні, а більш дорогі мають безліч додаткових функцій.

Ручні піноутворювачі – найдешевші та найпростіші. Вони живляться від стандартних батарей. Вони мають спеціальний кінець з овальною пружиною, яка спінює молоко. Це пристрої, якими зручно користуватися, хоча для них потрібна додаткова посудина, в яку наливається молоко. Вони безцінні при спінюванні молока в невеликій кількості. Для роботи поршневих піноутворювачів не потрібна електроенергія. Це просто закритий контейнер з поршнем, який проходить через його кришку. Він рухається рукою, що змушує молоко пінитися. У цьому випадку немає необхідності тягнутися до зовнішнього посудини, оскільки піноутворювач вже має контейнер. З нього спінене молоко вливають у каву.

Електричні піноутворювачі на сьогоднішній день є найдосконалішими. Вони живляться від електричної розетки або від акумуляторів. Це високопродуктивні пристрої, які все частіше пропонують масу додаткових функцій. З їх допомогою можна, наприклад, приготувати молочний коктейль або навіть спінити холодне молоко. Крім того, існують індукційні піноутворювачі. Вони схожі на електричні моделі, але вони використовують індукційну технологію, добре відому, наприклад, з індукційних варильних поверхонь. Вони характеризуються дуже високою ефективністю.