Хоча ви можете приготувати морозиво вдома без машини, варто подумати про придбання машини для морозива. Цей пристрій дозволяє швидко приготувати морозиво правильної консистенції. Необхідно пам’ятати, що, готуючи морозиво, дуже важливо регулярно його змішувати. Таким чином розбиваються кристали льоду, і десерт не дуже холодний. Бритва значно полегшує завдання. У ньому є спеціальні мішалки та морозильна чаша. Це дозволяє готувати морозиво, сорбети або заморожені йогурти в домашніх умовах. Такі десерти корисні для здоров’я, оскільки позбавлені хімічних добавок. Однак вони не можуть зберігатися в морозильній камері занадто довго. З часом вони стають жорсткими. З цієї причини їх варто вийняти з морозильної камери навіть за годину до споживання. Морозиво з високим вмістом жиру та яєчного жовтка м’якше.

ЩО ТАКЕ ВИРОБНИК МОРОЗИВА І ЯК ВІН ПРАЦЮЄ?

Морозиво, як випливає з назви, дозволяє швидко приготувати морозиво та сорбети в домашніх умовах. Такий пристрій складається з морозильної чаші або дископодібної вставки. Як це працює?

Перш за все, перед запуском машини, чашу або диск потрібно поставити в морозильну камеру на кілька годин, щоб отримати охолоджені властивості. Тільки тоді цей елемент вставляється в машину і мішалку. Все підключено до електрики, а інгредієнти для приготування морозива виливаються в миску. Всю роботу виконує пристрій, який готує десерт потрібної консистенції протягом декількох десятків хвилин. Багато що залежить від його сили та використовуваних інгредієнтів. Загалом, тверді продукти, такі як горіхи або шматочки шоколаду, додаються в чашу в останню чергу. Після того, як змішування закінчене, миску з морозивом на кілька годин ставлять у морозильну камеру. Ці морозива стають складнішими з кожним днем. Приготовлене таким чином морозиво наноситься за допомогою ручки для чашок або мисок. З них роблять чудовий десерт у спекотні дні.

НАВІЩО МЕНІ МАШИНА ДЛЯ МОРОЗИВА?

Чи потрібна машина для морозива у кожному домогосподарстві? Ні, але для гурманів з морозивом це ідеальне рішення. Перш за все, завдяки машині ви можете приготувати смачне морозиво вдома лише з натуральних інгредієнтів, без додавання штучних добавок, консервантів або підсилювачів смаку. Таким чином, ви можете робити різноманітні десерти з морозива – користувач машини вибирає їх смак та добавки. Процес приготування морозива зазвичай не перевищує однієї години. Багато залежить від типу вашого пристрою та харчових продуктів, що використовуються.

Цікаво, що у разі машини для морозива морозиво не потрібно виймати з морозильної камери кілька разів і змішувати, що, на жаль, необхідно у випадку ручного виробництва. Приготовлене таким чином морозиво виходить кремовим і пухнастим. Вони не містять кристалів льоду і не повинні бути дуже твердими. Морозивники з більшою потужністю дозволяють робити за один раз досить велику порцію морозива, чого вистачить великій кількості людей або на кілька днів. Таким чином, ви можете легко приготувати морозиво без лактози, наприклад, з соєвим або рисовим молоком. Цукор можна замінити ксилітом. Є багато можливостей.

ВИДИ ВИРОБНИКІВ МОРОЗИВА

Зараз виробники морозива можна придбати без особливих проблем. Завдяки їм ви можете приготувати смачне морозиво в домашніх умовах без додавання штучних інгредієнтів. Морозиво ідеально підходить для спекотних літніх днів. Існує кілька основних типів виробників морозива.

Ручні машини складаються з охолоджуючої чаші та мішалки. Їх рухає сила людських рук. Це, очевидно, вимагає певної сили, що є найбільшим недоліком цього типу морозива. Хоча ручні бритви дешеві. Електричні машини – це вже автоматизовані пристрої, якими зручніше користуватися. Просто запустіть їх і почекайте, поки вони приготують десерт з морозивом. З іншого боку, вони досить великі і займають багато місця. Інший тип – це акумуляторні машини, що працюють від акумуляторів. Після однієї зарядки вони працюють кілька разів без проблем.

Крім того, машини для морозива можна розділити за системою охолодження. Ви можете вибрати між пристроями з водяним та компресорним охолодженням. Перші мають стінку між контейнером і охолоджуючою чашею. Туди вливається вода для охолодження вмісту чаші. З іншого боку, машини з компресором менш складні в експлуатації. Їх система охолодження автоматична. Вони працюють так само, як портативні холодильники. Крім того, ви можете знайти машини з дисками з функцією охолодження.

ЩО СЛІД ВРАХОВУВАТИ ПРИ ПОКУПЦІ МОРОЗИВА

Вибір машини для морозива – завдання непросте. У цьому випадку слід звернути увагу на кілька важливих параметрів. Основою є, серед іншого ємність чаші. Цей елемент важливий, оскільки саме він визначає кількість морозива, приготовленого в приладі. Маленькі машини вміщують лише 0,3 л десерту. Однак є й такі, які дозволяють готувати одночасно 2,5 кг морозива. Важливий також міцний двигун.

Ще одним важливим параметром є джерело живлення. Звичайно, чим він більший, тим швидше працює пристрій. Є пристрої потужністю до 150 Вт. Також варто звернути увагу на розмір отвору для заливки інгредієнтів. Коли він великий, машина використовує багато електроенергії. Це пов’язано з тим, що до охолоджених компонентів потрапляє велика кількість більш теплого повітря. Однак такий отвір для подачі також не повинен бути занадто маленьким, оскільки тоді машина для морозива є менш ефективною.

Останній, але дуже важливий елемент – це спосіб живлення пристрою. Ручні бритви працюють із силою людських рук, але електричні та акумуляторні моделі користуються більшою популярністю. Перші працюють безперервно з моменту підключення їх до електричної розетки. З іншого боку, пристрої з акумулятором вимагають регулярного заряджання. Як правило, одного заряду достатньо для виробництва 5 морозива.