Завдяки електричному грилю ви можете готувати на грилі незалежно від пори року, в саду та вдома. Це важливо, оскільки смаження на грилі, безумовно, є одним з улюблених видів діяльності середнього українця. Іноді навіть кажуть, що гриль – це український національний вид спорту. Це навряд чи дивно. Адже ковбаса на грилі, ароматна свиняча шийка або різнокольорові шпажки – це страви, яким важко встояти. Навесні та влітку його зазвичай готують на грилі в саду. Однак завдяки електричному грилю гриль не обов’язково робити в дощові та холодні дні. Такий пристрій можна використовувати вдома, на балконі або в саду. Але яку модель купити? Що варто знати про електричні грилі?

ЩО ТАКЕ ЕЛЕКТРИЧНИЙ ГРИЛЬ І ЯК ВІН ПРАЦЮЄ?

Електричний гриль – це пристрій, що підключається до джерела електрики. На відміну від газового або вугільного гриля, його також можна використовувати вдома та в квартирі. Електричні грилі вимагають наявності електричної розетки. Вони добре працюють на терасі, балконі та в саду. Ці прилади швидко нагріваються і не палять. З них можна приготувати смачну і швидку вечерю без великої кількості жиру. Варто поставити електричний гриль з урахуванням ваших потреб та очікувань.

На самому початку ви повинні запитати себе, скільки людей буде користуватися даним грилем щодня – кілька, а може, лише один або два. Електричні грилі досить різноманітні. Більші оснащені решіткою. Вони дозволяють одночасно готувати на грилі кілька людей. Під колосником є ​​спіраль, іноді вкрита камінням лави. Це функціональне рішення, оскільки ці камені можуть поглинати велику кількість розтопленого жиру, вони очищаються самі і їх можна використовувати багато разів. Крім того, вони захищають м’ясо від випадкового горіння. Менші барбекю, призначені для однієї або двох людей, мають тефлонову плиту з інтегрованою спіраллю нагрівання. Ця спіраль повинна мати певну потужність, щоб пристрій працював належним чином. Це стихія на що вам слід звернути особливу увагу, купуючи електричний гриль. Спіраль повинна бути виготовлена ​​з високоякісних матеріалів і змонтована так, щоб її можна було легко очистити при необхідності.

ЕЛЕКТРИЧНИЙ ГРИЛЬ – ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ

Електричні грилі – це пристрої, які користуються великою популярністю. Це стосується як садових, так і суто вітчизняних моделей. Вони дозволяють швидко готувати смачні страви всіх видів з відносно невеликою кількістю жиру. Ці грилі є більш здоровою та чистою альтернативою класичним вугільним грилям. Однак перед покупкою варто знати їх переваги та недоліки. Завдяки цьому ви можете знайти відповідь на питання, чи варто взагалі купувати собі електричний гриль.

Головною перевагою електричних грилів є те, що вони дозволяють швидко і легко готувати смачні страви без великої кількості жиру і не тягнучись до деревного вугілля. Ці страви корисніші за страви, приготовані на звичайному вугільному мангалі. Електричний гриль, як правило, не займає багато місця. Ви можете використовувати його вдома, на балконі або терасі. Ці пристрої безпечні у використанні і не потребують підсвічування. Вони швидко нагріваються і не виробляють диму. Їх досить легко тримати в чистоті. Найголовніше – використовувати їх можна в будь-який час року, незалежно від погоди.

Однак електричні мангали мають свої недоліки. Перш за все, багато моделей – це кухонна техніка, яку важко винести на вулицю. Електричні садові грилі, в свою чергу, потребують електроживлення за межами будівлі. Зазвичай це пов’язано з необхідністю придбання досить довгого подовжувача з хорошою ізоляцією. Ще одним недоліком деяких людей є те, що зона нагрівання в цьому випадку, як правило, менша, ніж у газових та вугільних грилів. В основному це стосується суто вітчизняних моделей.

ЩО ВРАХОВУВАТИ ПРИ ВИБОРІ ЕЛЕКТРИЧНОГО ГРИЛЯ?

Вибір електричних грилів на ринку дійсно широкий. Таким чином можна виділити кілька типів. Електричні грилі, що замикаються, ідеально підходять для приготування багатьох страв. У цьому випадку іноді накладається кришка або пресується. В основному популярні моделі з відкидною кришкою, яка є додатковим нагрівальним елементом. Електричні відкриті грилі працюють подібно до газових. Вони смажать на грилі їжу лише з одного боку. Цікавим рішенням є грилі з набором для ракетки. Їх використовують постійно під час їжі. Крім того, існують також спеціальні шашличні.

Звичайно, є кілька основних параметрів, які слід враховувати при виборі електричного гриля. Звичайно, головне – міць. Саме вона визначає, наскільки швидко пристрій нагрівається і наскільки ефективно воно працює. Потужність електричних мангалів коливається від декількох сотень до понад 2000 Вт. Як правило, чим більше потужність, тим краще. Для гриля також добре регулювати температуру. Він повинен бути простим у використанні та функціональним. Загалом, регулювання проводиться в кілька етапів, що дозволяє регулювати інтенсивність процесу приготування на грилі до страви. Коли гриль буде використовуватися переважно на кухні, а не в саду чи на балконі, його розмір має велике значення. Зрештою, це не повинно займати занадто багато вільного місця.

Найпростіші побутові електричні грилі можуть запропонувати не лише одну основну функціональність. Цікавим рішенням, безумовно, є знімні, нагрівальні пластини. Добре, якщо гриль має антипригарне покриття або коли хоча б деякі його елементи можна мити в посудомийній машині. Крім того, варто перевірити, чи є на електрогрилі індикатор готовності, не нагріваюча ручка та лоток. Цей лоток відводить зайвий жир, який тане з харчових продуктів. Пристрої хорошого класу мають термостат і конструкцію, яка запобігає випадковому перекиданню решітки.