На кожній кухні багато побутової техніки. Окрім стандартних сковорідок, каструль або воку, в магазині також можуть знайти менш популярне, але не менш функціональне обладнання. Мова в цьому випадку серед інших про електричні млиниці та сковорідки. Що це за пристрої? Для чого вони призначені і чи варто вкладати гроші?

ЕЛЕКТРИЧНІ СКОВОРОДИ – ЧОМУ ЇХ ВАРТО КУПУВАТИ?

Електрична сковорода – це не що інше, як сковорода, яку потрібно підключити до джерела живлення. Віна працює як класична сковорода, оскільки використовується для випікання або приготування їжі, іноді також для смаження та тушкування. Зазвичай ручка має регулятор температури. Набір, як правило, включає скляну кришку.

В Україні електричні каструлі не дуже популярні, що шкода, адже це, безумовно, пристрій, на який варто звернути увагу. Такі типи сковорід нічим не поступаються класичним сковородам. Вони можуть мати однакові якісні покриття, що зменшує ризик спалення їжі. Вони також виготовляються з подібних матеріалів. Вони використовуються для багатьох видів термічної обробки харчових продуктів – варіння, смаження, випікання, тушкування тощо. Їх великою перевагою є можливість регулювання температури. Таким чином, його цінність можна підтримувати в будь-який час. Це дозволяє готувати високоякісні страви та застосовувати навіть складні рецепти. Це також пов’язано з можливістю зберігання готової страви на сковороді. Це можливо завдяки кришці з функцією блокування та підтримки температури.

У випадку з електричними сковородками не виникає проблем з рівномірним розподілом тепла. Вони є мобільними пристроями, обмеженими лише довжиною електричного кабелю. Вони є безцінним рішенням там, де не можна використовувати звичайну піч або плиту, наприклад, в гуртожитку. Вони чудово працюють під час різних видів відпусток тощо.

МЛИНИЦІ – НЕПОТРІБНИЙ АКСЕСУАР ЧИ КОРИСНА РІЧ?

У більшості хатах млинці смажать на стандартній сковороді. Тим часом для їх приготування можна використовувати спеціальні млиниці, що пришвидшує та впорядковує весь процес.

Млинцева машина – це непомітний пристрій, що дозволяє швидко і легко готувати млинці. Він ідеально підходить для великих сімей та людей, які люблять млинці і часто їх готують. Млинцева машина дозволяє готувати млинці без додавання жиру, які є здоровішими та менш калорійними, ніж звичайні млинці. Такі млинці також більш хрусткі. Багато сучасних млиницевих виробів мають додаткову полицю під варильною поверхнею, що дозволяє зручно зберігати вже смажені млинці. Такий пристрій можна також успішно використовувати для розігрівання млинців або приготування різних видів страв на їх основі, наприклад, млинців або крокетів. У той же час млиниці прості у використанні пристрої, які не займають занадто багато вільного місця.

ЕЛЕКТРИЧНІ СКОВОРОДИ – ВОНИ КРАЩІ ЗА ТРАДИЦІЙНІ?

Електричні сковороди досить сильно відрізняються від стандартних сковородок, що використовуються на більшості кухонь. Вони живляться від електрики, але також використовуються для смаження або тушкування їжі. Вони безцінні скрізь, де ви багато і часто готуєте. Їх часто можна зустріти в ресторанах та барах. Електрична сковорода складається з нагрівальних елементів, які нагрівають жаровню, на якій готується страва. Крім того, вона має кришку, терморегулятор і сигнальні лампи. Електрична сковорода, на відміну від традиційної, відрізняється надзвичайно широким діапазоном температур. У цьому випадку ви можете встановити температуру від 50 до навіть 275 градусів Цельсія. Завдяки цьому можна готувати смачніші та корисніші страви.

Електричні сковороди часто є пристроями великих розмірів, що обертається їх високою ефективністю. Для роботи їм потрібна електрика, але вони більш мобільні, ніж традиційні сковороди. Крім того, вони зігрівають набагато довше, ніж роблять. Ви навіть можете встановити певну температуру, при якій дана страва повинна зберігатися після приготування. Тим не менше, як електричні, так і традиційні сковорідки все ще мають своїх завзятих послідовників.

ДОРОЖЧЕ ЧИ ДЕШЕВШЕ – ЯКУ ЕЛЕКТРИЧНУ СКОВОРОДУ ВИБРАТИ?

У випадку з електричними каструлями варто робити ставку на обладнання перевіреного виробника. Важливим є ефективність, стійкість до інтенсивного використання та безпека праці. Що ще враховувати при виборі такого типу сковорідки?

Звичайно, головне – сила . Більші моделі повинні мати принаймні 1500 Вт. У випадку з млиницями достатньо 800 Вт. Цей параметр визначає, наскільки швидко нагрівається пристрій, функціональність, діапазон температур та загальну ефективність термічної обробки. Іншим важливим елементом є покриття електричної сковороди. Їжа під час приготування не повинна прилипати до поверхні пристрою, що може її спалити. В даний час найпопулярнішими є тефлон і керамічне покриття, стійке до подряпин. Якісне рішення – це також антипригарні покриття, які не містять шкідливих речовин.

Розмір електричної сковороди найкраще підлаштовується під ваші потреби. Очевидно, що чим більший пристрій, тим більша його функціональність. Круглі моделі, як правило, мають діаметр від 30 до 42 см. Натомість прямокутні сковороди мають ємність близько 5,5 л. У випадку електричної сковороди регульований термостат також повинен бути нормою . Найкращий варіант – це знімні термостати, що встановлюються зверху. Завдяки їм не виникає проблем із підтримкою чистоти пристрою. Максимальна температура стелі зазвичай становить 200-240 градусів Цельсія, що, як правило, достатньо.

Нарешті, варто перевірити довжину шнура живлення . Він повинен бути достатньо довгим, щоб використання сковороди було повністю комфортним. Ще краще, коли кабель намотаний.