Готуючи картоплю фрі в класичній фритюрниці, потрібно дотягнутися до великої кількості жиру. Хоча він має високу температуру, він частково проникає у продукти, збільшуючи їх калорійність і негативно впливаючи на харчові властивості. Однак не варто відмовлятися від приготування їжі у фритюрі. Просто надіньте електричну фритюрницю . Що це за пристрій і як він працює? Яку модель вибрати для себе?

ЩО ТАКЕ ЕЛЕКТРИЧНА ФРИТЮРНИЦЯ І ЯК ВОНА ПРАЦЮЄ?

Електрична фритюрниця – це пристрій, який дозволяє смажити їжу, переважно картоплю фрі, на розпеченому маслі. Відібране масло вливають у класичну фритюрницю, а після нагрівання в ньому смажать харчові продукти до тих пір, поки вони не отримають відповідний рівень хрусткості та бажаний смак. Фритюрниця стандартного розміру вміщує приблизно 3 літри олії одночасно. Тому люди, які піклуються про здорове харчування або піклуються про свою вагу, можуть вибрати електричну фритюрницю без жиру, яка використовує набагато менше олії.

ФРИТЮРНИЦЯ ЕЛЕКТРИЧНА – ТИПИ ПРИЛАДІВ

Роками фритюрниці асоціюються лише з нездоровою їжею. Однак це не повинно бути так, адже традиційні електричні фритюрниці та фритюрниці, що зменшують споживання олії – т. Зв нежирний.

Класичні фритюрниці досі користуються великою популярністю. У цьому випадку фрі або інші продукти смажать у фритюрі, роблячи їх коричневими і добре зробленими. Така фритюрниця нагріває олію до високої (але визначеної) температури і починає смажити. Це спричиняє денатурацію білків на поверхні продукту, захищаючи його від надмірного поглинання жиру. Таким чином, їжа не насичується жиром. Купити електричну фритюрницю – кращий варіант, ніж смажити у фритюрі. У цьому випадку жир не перегрівається.

В даний час набирають популярності знежирені фритюрниці, що зменшують споживання олії. Вони працюють, циркулюючи тепле повітря або використовуючи певні елементи для гриля. У першому випадку смаження відбувається під більшим тиском, що підвищує ефективність смаження. Водночас це зменшує споживання енергії та жиру. Фритюрниці без жиру, як і класичні прилади, можна успішно використовувати для приготування різних видів страв, не тільки картоплі фрі. Однак ці пристрої трохи дорожчі.

НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ, КУПУЮЧИ ЕЛЕКТРИЧНУ ФРИТЮРНИЦЮ?

Електричні фритюрниці – це як окремо стоячі, так і вбудовані прилади. Перші добре працюють на вже спроектованих та мебльованих кухнях. Вбудовані моделі, навпаки, є кращим вибором, коли кімната лише обробляється.

Купуючи електричну фритюрницю, варто звернути увагу на кілька основних параметрів. Потужність, безумовно, має велике значення, оскільки вона визначає кількість картоплі фрі, яку можна приготувати за один раз. У мисці також повинно бути масло. Людям, які орієнтуються на здорове харчування, слід вибирати модель з трохи меншою чашею. Ще одним важливим елементом є потужність пристрою. Чим вона більша, тим швидше фритюрниця готова до роботи. Цей параметр також визначає тривалість роботи, не перериваючи її. Модель потужністю близько 1200 Вт буде працювати вдома. Також варто звернути увагу на розмір кошика, в якому знаходиться смажений продукт. Чим він більший, тим більше їжі можна приготувати. Зазвичай вона становить від 0,5 до 1,3 кг. Нарешті, добре поглянути на загальні розміри пристрою,

Купуючи електричну фритюрницю для дому, важливі також додаткові функції, наприклад, програматор, який дозволяє встановити конкретні параметри смаження. Це значно полегшує приготування улюблених страв. Корисний також контроль температури. Необхідно пам’ятати, що не всі харчові продукти смажать при однаковій температурі. Корисним рішенням є також фільтри, які ізолюють внутрішню частину пристрою від навколишнього середовища. Таким чином, ніякі запахи не можуть виділятися.

ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ НАЯВНОСТІ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ФРИТЮРНИЦІ

Покупку електричної фритюрниці в першу чергу вибирають ті, хто любить щодня їсти картоплю фрі або любить готувати смажені страви. Завдяки електричній фритюрниці це набагато простіше, і в той же час такі пристрої не дуже дорогі.

Це пристрій, дуже простий у використанні. Досить налити олію в спеціальну миску, яка потім нагрівається до відповідної температури. Потім потрібно покласти картоплю або іншу їжу в кошик і занурити їх у миску. Таким чином, вартість використання такої фритюрниці повинна включати також вартість придбання олії. Однак його не потрібно щоразу замінювати. Сучасні пристрої мають фільтри, які очищають масло. У зв’язку з цим варто дотримуватися рекомендацій виробника електричної фритюрниці.

Звичайно, класичні фритюрниці готують їжу швидко і без проблем, але з великою кількістю жиру. На 100 грамів картоплі фрі в середньому припадає 60 грам жиру. Це шкідливо для здоров’я, тому сьогодні багато людей покладаються на фритюрниці з низьким вмістом жиру, які також називають фритюрницями з низьким вмістом жиру. Вони являють собою конвекційні пристрої, які використовують гаряче повітря, а не жир. У них наливається мінімальна кількість олії. Зазвичай це кілька ложок. Існують також електричні фритюрниці з грилевим (галогенним) елементом.

Однак не всі захоплюються картоплею фрі з такої нежирної фритюрниці. Як правило, вони менш хрусткі. Подібного ефекту можна досягти, просто використовуючи піч. До того ж приготування страв у такій фритюрниці займає досить тривалий час. Це навіть 40 хвилин, тоді як у класичній фритюрі фрі готується набагато швидше.